Volg ons verder op facebookpagina; Knorretjeshof.

Weten jullie nog.... op 13 januari 2018 hebben wij een tweeling gekregen; Zara en Roos. een roodbont en een zwartbont kalfje, dit komt niet zo vaak voor. Voor ons was dit de 1e keer, ze zijn nu (13 juni 2020) nog steeds onafscheidelijk. De zwartbonte is al moeder geworden. 

Onze overkapping voor de fietsjes, trekkers, skelter etc. kon niet blijven staan tijdens de februaristorm... toch nog weer rechtop gekregen, dan ook maar gelijk een ander kleurtje gegeven.  

Samen bix aan de koeien voeren...

Lekker spelen en natuurlijk rondje boerderij.

Rondje boerderij;  het blijft interessant!

Zaadjes planten, vegen,  in de moestuin bezig zijn... 

Rondje boerderij;  de grote kalveren brokjes geven uit de kruiwagen en nog meehelpen met poedermelk klaarmaken voor de kleinere kalfjes en naar de melkkoeien kijken bij de robot...

 Ook in 2019 mogen we samen met kinderopvang WiekWijs te Bruchterveld weer meedoen met de Rabobank clubkas campagne, hiervoor hebben wij ter promotie wat leuke foto's gemaakt bij het konijntje Sammie in het hok... U kunt u stem uitbrengen tussen 15 maart en 1 april. Alvast bedankt!

 Woensdagmiddag 27 februari 2019 hebben wij het fietsenhok verplaatst die op het schoolplein stond van CBS de Wiekslag te Bruchterveld. Er moest ruimte gemaakt worden, omdat ze alvast bomen gingen kappen i.v.m. de nieuw te bouwen school. Dit fietsenhok is zeer geschikt voor het 'machinepark' van de Knorretjeshof. 

 De opbrengst uit de moestuin, gelegen achter de Knorretjeshof: zonnebloemen, wortelen, aardbeien, aardappels. 

 Het uitzicht vanuit de Knorretjeshof met uitzicht op onze koeien in de wei. 

 

 

 

 

 

Op 26 april 2018 mochten wij op het kantoor van de Rabobank Vaart & Vechtstreek te Hardenberg het mooie bedrag in ontvangst nemen van

€ 411,01! Iedereen hartelijk dank voor het stemmen. Het is een meerwaarde om de kinderen van kinderopvang WiekWijs te Bruchterveld uitjes naar de boerderij te kunnen blijven aanbieden. Ze genieten enorm, krijgen mee wat er werkelijk op een boerderij gebeurd, mogen werken in de moestuin en zijn er eventjes tussenuit. 

 In samenwerking met Kinderopvang WiekWijs doen wij dit jaar weer mee aan de Rabobank clubkascampagne, als u een rekening heeft bij Rabobank Vaart & Vechtstreek en u bent lid, kunt u meestemmen. De leidsters met de kinderen van Kinderopvang WiekWijs willen graag dat de uitjes naar de Knorretjeshof door kunnen blijven gaan en vinden het belangrijk om de kinderen meer vrijheid, beweging en kennis mee te geven van het buitenleven. 

Geef ons jouw stem van 15 t/m 31 maart 2018. Jouw stem is geld waard, jij steunt ons toch ook?

Inmiddels hebben wij de voorbereiding al getroffen om een promotiefilmpje te maken, zie foto's... binnenkort hier en op Facebook te zien!

"Ons gebouw" Ebbenbroek is tijdelijk gesloten, wegens verbouwing van februari t/m maart 2018. De plaatselijke sjoelclub zocht een locatie om de activiteit verder te beoefenen...  

Op 13 januari 2018 hebben wij wel een heel bijzondere geboorte op ons melkveebedrijf gehad, een koe heeft namelijk een tweeling gekregen; 2 meisjes, het ene kalfje was roodbont en de andere zwartbont. Een tweeling krijgen we weleens vaker, maar met 2 verschillende kleuren nog nooit voorgekomen, daarom hebben wij een ieder in de  gelegenheid gesteld om op ons 'kraamfeestje' in de Knorretjeshof, de tweeling komen te bewonderen. Natuurlijk onder het genot van een kopje koffie/thee of ranja met beschuit mét roze muisjes of voor de allerkleinsten een lange vinger met roze muisjes. 

In de herfstvakantie op dinsdag 24 oktober kregen wij bezoek van leidsters en kinderen van kinderopvang Kids 'n Ko uit Hardenberg. Ze kwamen wel in heeeeeel bijzondere voertuigen...

Op woensdagmorgen 13 september 2017, na een zomerstop... waren de kinderen met leidsters van kinderopvang WiekWijs uit Bruchterveld weer op bezoek in de Knorretjeshof. Het was een stormachtige dag, maar dat mocht de pret niet drukken. 

Er stond al jaren een oud 'kippenschuurtje', waar later ook nog éénling boxjes voor kalveren zijn ingemaakt. Het schuurtje had zijn goede tijden gehad en omdat het 'machinepark' de laatste tijd nogal is uitgebreid, hebben wij dit schuurtje afgebroken in de zomervakantie van augustus 2017 en ziet het geheel er weer netjes uit.  

25 jarig jubileumfeestje Henk en Sylvia op 9 september 2017.

Teamuitje Carinova, afdeling Hardenberg op 15 juni 2017; workshop armband maken + bbq.

12 mei 2017 was er een Open dag bij kinderopvang WiekWijs te Bruchterveld, met als thema; boerderij! Daar moesten wij natuurlijk bij zijn.... de kinderen konden boerenspelletjes doen, een kalfje mochten ze met de fles melk geven en je mocht een ritje door het dorp op een échte Fendt trekker van loonbedrijf Veltink.

Opendag Knorretjeshof in samenwerking met Kinderopvang WiekWijs en Melkveebedrijf Meier op 4 april 2017.

Het bestuur van boerinnengroep Hardenberg e.o. heeft op 27 maart 2017, een avond georganiseerd voor boerinnen, voor deze avond was Gerrie Kleene uitgenodigd, het thema was: Boerinnenpower! Tevens vertelde zij over haar voorzitterschap bij LTO Noord. Ook heeft boerin Irma over het ontstaan van de Knorretjeshof verteld en heeft boer Gerrit en boerin Irma een rondleiding over hun melkveebedrijf gegeven.

Melkveebedrijf Meier, Grote Kattendijk 11, 7695 TR Bruchterveld